Solange’s Saint Heron werkt samen met Parsons voor het virtuele festival Here and Now

Met haar creatieve bureau Saint Heron heeft Solange gedeeld dat ze zal samenwerken met The School of Fashion, een van de vijf innovatieve academische scholen binnen de Parsons School of Design van The New School, voor een meeslepend virtueel festival met de titel Here and Now. Volgens een persbericht is het doel van de virtuele ervaring om het proefschrift en het sluitstuk van de Class of 2020 te vieren. Terwijl leerinstellingen in het hele land blijven zoeken naar manieren om met Covid-19 om te gaan, zal dit een kans zijn om de online beleven, terwijl studenten het bereik van het publiek van Solange en Saint Heron voor zich hebben.

Studenten kunnen hun reizen door school en de verhalen achter hun spannende projecten vertellen. Op het festival is ook Metonymy te zien, een 3D-installatie die is gemaakt in samenwerking met kunstenaar Jacolby Satterwhite (die verantwoordelijk is voor de 3D-video “Sound of Rain” van Solange), het creatieve team van Saint Heron en meer dan 300 afstuderende studenten van de School of Fashion in Parsons. Het Saint Heron-team heeft ook een officiële verklaring afgegeven over het evenement:

“Het Saint Heron-team is vereerd om samen te werken met The School of Fashion om het toegewijde werk van de afstuderende klas van 2020 te vieren en te verbeteren door hier en nu te presenteren. We kijken ernaar uit om de komende weken met de studenten samen te werken en de aandacht te vestigen op hun harde werk en hun unieke perspectief. Terwijl de wereld wordt geconfronteerd met de uitdagingen van onze huidige wereldwijde crisis, moeten mode- en designgemeenschappen nieuwe manieren omarmen om te pauzeren, evolueren en zich aan te passen. Deze uitdagingen bieden kansen om de groei in onze creativiteit en innovatie uit te breiden – twee uitdrukkingen in de kern van Saint Heron en de studenten van Parsons.”