Aaliyah’s landgoed geeft verklaring vrij na suggestie dat haar muziek binnenkort op streamingplatforms kan komen

Er zijn maar heel weinig artiesten wiens muziek niet beschikbaar is om te streamen, maar de catalogus van wijlen Aaliyah blijft afwezig in Spotify, Apple Music et al. De redenen voor de hold-out zijn al lang aanwezig, maar deze week leek het erop dat de wensen van fans op het punt stonden te worden beantwoord toen een Instagram-account voor Blackground Records 2.0 een nieuwe website en hashtag deelde: #AaliyahIsComing.

Blackground Records was het label achter veel van Aaliyah’s belangrijkste werken, waaronder haar albums One in a Million en Aaliyah. Pitchfork meldt dat Barry Hankerson, de oom van Aaliyah en de oprichter van Blackground, achter de 2.0-versie van het label zit. Hij blijft de rechthebbende op het grootste deel van haar mastertapes, op de single Age Ain’t Nothing But A Number uit 1994, een van de weinige Aaliyah-nummers die beschikbaar is om te streamen.

Op woensdag 4 augustus bracht The Estate of Aaliyah Haughton een verklaring uit waarin het beweerde “achter de schermen te hebben gevochten en schimmige tactieken van bedrog te doorstaan ​​​​met ongeautoriseerde projecten die erop gericht waren te bezoedelen”. De verklaring citeerde verder een “gewetenloze poging om Aaliyah’s muziek vrij te geven zonder enige transparantie of volledige verantwoording aan de nalatenschap.” Bovendien viel de verklaring “individuen aan die uit de schaduw zijn gekomen om Aaliyah’s levenswerk te ontfutselen.”

Hoewel de mogelijkheid niet wordt ontkend dat Aaliyah’s muziek binnenkort beschikbaar zal zijn om te streamen, maakte de verklaring van het landgoed duidelijk dat hun prioriteit blijft om “de groei van het Aaliyah Memorial Fund en andere creatieve projecten te faciliteren die de ware essentie van Aaliyah belichamen, namelijk het inspireren van kracht en positiviteit voor mensen van alle geloofsovertuigingen, rassen en culturen over de hele wereld.”