Travis Scott wil niet gekoppeld worden aan “branding” of “marketing”

Ondanks het feit dat hij het afgelopen jaar veel spraakmakende promotiecampagnes heeft gevoerd, is Travis Scott dol op het idee dat dat werk wordt gekoppeld aan het gebied van branding en marketing. Scott werd door AdWeek uitgeroepen tot ‘Creator Visionary of the Year’ en zei in een interview: ‘Ik hou niet van woorden als ‘branding’ en ‘marketing’… Ik was er gewoon nooit echt mee bezig, weet je? Ik denk dat ik in die zin een naturalist ben.”

Hij vervolgde: “Ik ben gewoon meer bezig met het uitbrengen van heel coole dingen die me inspireren en ik hoop dat ik op een dag andere mensen zal inspireren… Ik probeer een utopisch effect te creëren… in de hoop de volgende persoon te inspireren om gewoon creatief of zelfs gewoon hun leven leiden op een esthetisch aangename, uitgekiende manier.”

De opmerkingen, opgemerkt door Complex, zijn meer dan een beetje verrassend gezien hoe Scott zijn 2020 doorbracht. Hij werkte samen met een aantal verschillende bedrijven en franchises, waaronder McDonald’s (voor een kenmerkende maaltijd en merchandise), de videogame Fortnite (Scott voerde een aantal van live virtuele optredens), Sony Playstation (een paar door Scott ontworpen schoenen en een unboxing-video), onder anderen.

Scott benadrukt echter dat het werken met deze bedrijven past bij zijn “naturalistische” mentaliteit. “Ik kan niets doen waar ik me gewoon niet helemaal comfortabel bij voel”, zei hij. “Ik vond het nooit leuk om iets te krijgen en stond gewoon achter [een product]. Dan zouden we geen makers zijn. Ik ben altijd van plan geweest om iets te formuleren om aan elke samenwerking toe te voegen. Ik heb daar vanaf de eerste dag gewoon op gestaan ​​en het volgehouden.”